Wednesday, December 25, 2013

Jõulud

Hei, jätkan kust pooleli jäin.

23. dets käisin kinki ostmas väiksele Clara'le. Ostsin/kinkisin talle nuku mis rääkis. Kusjuures, huvitav asi on see, et siin Brasiilias, on enamus mänguasjad küllaltki odavad ning küllaltki khuulid, Eestis pole tähele pannud et mänguasjad väga odavad oleksid. Käisime veel päeva jooksul poes, sest hostõde tegi tordi jõululauale. Vahepeal kui tugiisik oli tööl, siis sõitisme hostõega ringi ja kui tema roolis on siis on siuke tunne nagu oleks mu ema roolis. Koguaeg häirib midagi ja koguaeg teevad teised midagi valesti, naljakas hahahha :D. Kodus pakkisime kinke ja püüdsime mingit filmi vaadata, nime ei mäleta aga oli seotud pokkeriga. Kuid film hakkis nii palju et ei olnud võimalik vaadata. Ning siis läksime magama.

24.dets algas hommikul hiljem, natuke. Tegin lõunaks pannkooke ja hostõde tegi täidise, sõime täidetud pannkooke. Õhtul 20 paiku läksime tugiisiku ema koju jõule tähistama, kokku  tuli palju rahvast, nii 20 ringi vast.
Kuna see pere on kinda väga usklik, eriti mu tugiisiku õed-vennad, siis on neil ehitatud ka kabeli moodi asi või tegelikult mitte. Kes mäletavad Hagrid'i maja Harry Potterist, siis see nägi täpselt siuke välja, väike ringi moodi majake, kus on seinte ääres pink ehituatud ringi kujuliselt ning keskel pidas tugiisiku vend pottide-pannide ja gongidega mingid etendust vms. päris äge oli. Peale seda tuli pühasöömaaeg. Ja peale seda käisime "kuuse"all kinke avamas.
Nägi see välja, et keegi alustas ja hakkas kirjeldama või vihjeid andma kes on tema "Meu amigo secreto.."("Minu salajane sõber"). Sain kingi suht alguses kätte ja selleks oli Brasiilia lipp, väga õnnelik olin, eriti veel et selle tegi mu tugiisiku vend ning ta on nii rahulik ja huvitav inimene.(sama kes gongimuusikat tegi) Kingitseremoonia kestis umbes 2h ning oli lihtsalt niii kino et anna olla. Peale tseremooniat läksime koju magama.

25.dets ärkasin ja vaatasin Lost'i 6ndat hooaega(PEAAEGU LÄBI ja ma saan aru sellest). Kiire kohv hommikul ja jälle tugiisiku ema koju lõunatama, kohal olid peaaegu kõik kes jõuludelgi ning väga kodune oli. Räägiti juttu ja sõime. Siis peeti jälle palve vms, päris pikk oli ja ise käisin vett joomas sel ajal ja tegin muid asju haha. Ning siis tuli sinna tugiisiku sõber kellel on siin linnas oma Inglise keele kool nagu on ka mu tugiisikul.
Ta on sündinud Londonis ja leidis silmarõõmu Brasiiliamaalt ning TA ON EESTIS KÄINUD, inglane siis. Umbes 12 aastat tagasi poissmeestepidu vms pidasid Tallinnas, käisid kartidega sõitmas ja lasketiirus. Hea oli vahelduseks eurooplasega rääkida.

PS! Ta on elanud siin 5 aastat ning ta portugali keel on sama hea kui minu SAKSA keel....
Ning samuti oli kellegi suguvõsa sõbranna koos oma mehe ja lastega seal, mees oli hiinakas ning samuti pikka aega siin elanud ning portugali keel suht 0. I'm a Genius.
Sõime ja rääkisime juttu ja siis läksime koju ära. Kodus mängsime hostõe, ta tädi? ja vennatütrega mingit ALIAS'e sarnast mängu portugalikeeles, päris khuul, tegime 2vs2 ja ma olin vennatütrega(Juliana) tiimis, ning mäng jäi viiki.
Peale seda mängu võin öelda et eestikeel on lihtne. Portugalikeeles on lihtsalt sõnad ja väljendid mida eestikeeles ei ole või siis öeldakse üldise nimetusega.
Siis läksime käisime sõime ACAI'd, pole elusees nii palju maksnud selle eest, leidsime ilmselgelt kõige kallima koha mis lahti oli. Okei teenendus oli nagu kuskil restos kuid siiski 6 reaali(2euri) rohkem maksta on päris hull.

ema-tugiisik-tugiisiku tädi-tugiisiku vend
 Tugiisiku ema oli nii südamlik ja armas.

Tugiisiku vend ja ühtlasi ka mulle kingitegija.

"Meu amiga secreta"

"Kuusepuu" ja selle alune




Karl Henri.

1 comment:

  1. Häid põhi ja tundub, et oled väga õnnelik! Näib, et seekordsed jõulud on sulle olnud rõõmsad ja toredad.

    ReplyDelete