Sunday, December 1, 2013

Jalka finaalmängud !!

Okei, täna otsustasin et kirjutan oma siinse meeskonna Vasco Divinopolis'e 2st finaalmängust Minerao karikasarjas - Vasco Divinopolis-Jaragua BH

Esimene mäng oli 23.nov 2013.
Asukoht: Belo Horizonte mingi spordklubi, transpordilennujaama kõrval.
Ilm: Päike, u +27 kraadi

Alustasime sõitu Divinopolist 8 paiku, kogunesime alates 7st. Jõudsime kohale, sõime võiksi, jõime ja siis kutid riietusid. Nimelt mina ei saa mängida, sest mul pole mängijakaarti vms. Loeti palvet, räägiti motivatsioonijutt, treener rääkis kus keegi mängib, vaim oli hea.

Mäng oli suht jube, saime 3 kollast kaarti, 1 oli juturääkimise eest ja 1 põhjuseta. 1 punane ka, see oli samamoodi põhjuseta. Oli näha kuidas kohtunik oli vastaste poolt ning iga puudutus oli meie viga. Meie vahetusmehed läksid väga kettasse ja läks sõnasõjaks, naljakas oli ja arvasin et nägin ära kuidas Brasiilias jalkat mängitakse, kuid ei.

Mäng lõppes seisult 2:1, kaotasime esimese mängu.


Teine mäng 1.dets 2013.
Asukoht: Divinopolise mingi väljak kodu lähedal raudtee kõrval.
Ilm: vahelduva pilvisusega enamasti päikseline +29 kraadi.

Mäng algas 11.17. Istusin tribüünil. Mäng oli samasugune, kohtunik jumala närvis, jagas kaarte nii et vähe pole, saime vist 3-4 kollast ja vastased 2-3. Pingil istujatest sai 2 kutti punase kaardi jutusatmise eest.  Poolajal läks peaaegu et kakluseks mängijate vahel,kohtunikud jooksid ära ja kutsuti politsei järgmist poolaega turvama,Tribüünil vastaste alakatest poolehoidjad lasid õlle ja alustasid laulu mis viis sõnasõjaks tribüünil, sel ajal lõi oma meeskond 1:0, tunne oli hea, oli mängida umbes 15-20 minti veel ja oli tunne et tulevad penaltid. Kuid siis hakkas juhtuma asju, esiteks läks tribüünidel peaaegu et rusikad tööle, väljakul hakkasid vastased lihtsalt pikali viskama et aega venitada, kohtunik ei pannud tähelegi kui meie kutid maas olid aga kui vastased olid maas siis kohe kaardid lendasid. Mängu tipphetkeks oli see, kui 2 meie venda olid koos, ja siis tuli vastane ja lõi neid mänguseisaku ajal, see ajas vihale kõik ja algas kaklus pms, kõik hüppasid putsakorgid ees kõigile sisse, mendid( Brasiilia ment on omaette kunstiteos, kuulivest, relv vööl, kurikas v kumminui, raadiosaatja ja mustad läbinähtamatud prillid ees jms), igatahes mendid võtsid pumpüssid välja ja hakkasid kõiki pealtvaatajaid eemale hoidma. Vastasmeeskond pakkis oma asjad kokku ja läksid oma bussi ja sõitsid minema. Korraks oli reaalselt siuke tunne et no nüüd küll hakkavad paugutama ja käerauad lendama, kuid õnneks v kahjuks ei.

Mis mängust sai?
Ei tea, räägitakse et nüüd millalgi tuleb kas mäng lõpuni mängida, need viimased 15-20 min v kohe penaltite peale minna, või siis kurvemal juhul võetakse esimese mängu võitja finaali võitjaks ja siis me oleksime teised. Igatahes midagi ei oska öelda veel.
Jutuna ei pruugi see olla väga hull, aga pealt vaadata seda oli päris karm, jalgpall on elu ning selle eest võideldakse väga.

Kahjuks ei filminud ega pildistanud.

Karl

LISA! Teise mängu ajal istusin varjus, t-särk seljas. kojujõudes oli jotapäevitus peal. pole sõnu... Brasiilia...

1 comment:

  1. nonii! kahju, et reportaaž ainult kirjapildis! Oleks tahtnud näha natu-natuke ka filmis või fotoseerias. Poleks arvanud, et elu eest võideldakse juba nii alguses oma koha eest turniiril!!

    ReplyDelete